Zeg copywritert, is dat met een d of een t?

Los van het feit dat alles met een t beter wordt, mag ik een dt-vraag graag beantwoorden met een tegenvraag: had je ook je muil kunnen houden en zelf kunnen bedenken hoe de wereld met een beetje zelfredzaamheid voor iedereen een fijner plekje wordt? Met dt?

De waarheid is echter dat mijn allejezus grote copywritersego ook in elke taalvraag een onweerstaanbare bevestiging van uitmuntendheid ziet, zelfs als die van de grootst mogelijke intellectuele luiheid – om niet te zeggen leegte – getuigt.

En dus neem ik met het geduld van een hoer op een ouwe trekschuit de vuistregels nog even door (ik is nooit dt, jij alleen als jij voor het werkwoord staat, hij krijgt alleen dt in de tegenwoordige tijd, of hij nou voor of achter het werkwoord staat, in de verleden tijd gebruik je nooit dt en heb je nu nog geen idee, zet er een e achter en je hoort het vanzelf, dus).

Boeie toch?

Nou, geen fucking weg!

Merk ik alleen al aan het feit dat jij hier nog als enige lezer bent overgebleven.

Chapeau voor je spanningsboog!

Daar kan je echt met heel Wesley Snijders onderdoor.

Maar wat ik je dus wilde zeggen, nu er verder niemand meeleest, het zal me voortaan aan m’n druilerige derrière roesten of jouw d’s en t’s goed staan.

Als ik ze zelf maar weet te plaatsen.

En weet jij dat niet, dan ga je maar terug naar jouw onderbetaalde maar niet hoog genoeg te waarderen basisschoolheld die het je ongetwijfeld al 1000x eerder heeft uitgelegd, maar in tegenstelling tot deze copywritert wél het geduld, de liefde en het vermogen heeft om het je voor de 1001-ste keer haarfijn uit te leggen.

En dan voor de verandering eens wél opletten hè?

Luister onderwijl even naar Britney Spears’ Hit me baby one more time in de uitgeklede versie van Ed Sheeran.

Voorts ben ik van mening dat Gordon moet vallen.

Your naked copywritert

PS: Heb jij nog een brandende copyvraag? Tweet, post, snap, stuur desnoods een postduif, maar zoek het vooral lekker zelf uit.

Geen zin om te lezen?

Luistert deze:

Share This